Ny bydel 10 minutter fra Oslo

- 25. september 2017

Kun ti minutter utenfor Oslo Sentrum skal verdens største og mest avanserte innendørs skiarena bygges. I 2019 vil SNØ på 50 000 kvadratmeter stå klar med perfekte forhold lagt til rette for langrenn, alpint og freeski. SNØ vil ikke bare bestå av en innendørs skiarena, men vil bli en egen bydel. Her vil du finne restauranter, serveringssteder, hotell, konferansesenter, leiligheter, butikker og andre næringsklynger relatert til vinter og snø.
SNØ skal være den foretrukne destinasjonen alle ønsker å besøke – med topp snøforhold 365 dager i året.

Perfekte langrennsforhold

I samarbeid med ledelsen i Norges Skiforbund og OL-løypedesigneren Hermod Bjørkestøl har Selvaag utarbeidet et spektakulært innendørs langrennskonsept. En 2 kilometers lang løype i to sløyfer oppunder taket vil gi deg som skiløper den ultimate ski og treningsopplevelsene. Enten du ønsker å trene tungt, lett, i småkupert terreng eller en kombinasjon. Løypene er designet for enhver smak, og vil utfordre deg uansett fysisk form.

Verdens største innendørs alpinbakke

Med en lengde på 505 meter og en bredde på 100 meter vil alpinbakken være et inspirerende, lærerikt og givende helårstilbud for alle alpinister – uansett nivå. Bakken vil ha tre nedfarter med en maksimal høydeforskjell på 90 meter, og opp til 38 prosent helning. For å sikre en smidig skiopplevelse blir det bygget heiser med kapasitet til å frakte flere tusen personer i timen. For de aller minste bygger vi også en egen barnebakke med muligheter for alpinkurs med dyktige instruktører.

Fullstørrelse terrengpark

I toppen av bakken har vi designet en fleksibel blåpark med samme tekniske krav som stilles til de beste utendørs terrengparkene. Parken vil være spekket med hopp og rails, og i nedre del av parken kommer en Big Jump på størrelse med det største hoppet i Oslo Vinterpark. Hoppet vil ha 38 prosent helning i landingssonen. For å gi deg som som freeskier og snowboarder en mer effektiv bruk av anlegget, blir du fraktet opp av en egen dedikert heis med god kapasitet.

Sterk miljøprofil

Isolert sett vil SNØ forbruke energi til kjøling, tekniske anlegg, lys og heiser. Men i samvirke med andre bygg i området, vil SNØ faktisk levere mer energi enn den blir tilført. Anleggets overskuddsenergi vil forsyne boliger, hotell, og øvrig bygningsmasse som har et stort energibehov hele året.

SNØ bygges på et grunnfjell av gneis og i 2013 fikk Selvaag bekreftet at grunnforholdene gjør det mulig å skape en permanent isbre direkte på grunnfjellet. Når det etableres en isbre får man de beste skiforholdene og et miljøvennlig og lavt energiforbruk.

Et kompetansesenter for vinteraktivitet

SNØ ønsker også å styrke og utvikle kompetanse rundt vinteraktivitet. Derfor vil det også bli bygget et vinterakademi hvor det legges til rette for studieplasser og egnede lokaler til aktuelle virksomheter. Slik vil vi bidra med å skape rom for både skiaktivitet og faglige miljøer på ett sted.

En ny type hall

De som gledet seg aller mest da planene om SNØ først ble offentliggjort, var toppidrettsutøverne. Dette er kanskje ikke så rart. Et helårstilbud med perfekte forhold, rett utenfor Oslo. Det er tross alt en treningsmessig «game changer». Likevel er det ikke først og fremst disse vi bygger SNØ for.

Når SNØ står ferdig i 2019, skal anlegget være mye mer enn et treningssenter for vinteraktivitet. Sammen skal de mange tilbudene i hallen utgjøre et opplevelsessenter for alle som elsker snø. Uansett alder, uansett hvordan man foretrekker å være aktiv på vinterstid.

SNØ skal, kort sagt, være en naturlig destinasjon for mennesker i alle aldre som vil ha det gøy.

Snø for alle

Alle som spiller tennis på hobbybasis, for å ta et eksempel, vet hvor vanskelig det kan være å sikre seg banetid. Mange innendørsbaner fullbookes av klubber, slik at mesteparten av kapasiteten settes av til de mest dedikerte. Terskelen for å bare møte opp og spille et par kamper med en kompis er høy.

Når SNØ ferdigstilles, skal vi snu denne «tennishall-tilnærmingen» på hodet. Vi skal alltid være klar til å ta i mot besøkende, uansett ferdighetsnivå. Det kommer til å være et lavterskeltilbud, på linje med svømmehaller, skøytebaner, skateparker og opplevelsesparker som Tusenfryd og Dyreparken. Et naturlig utfluktssted for barnefamilier, vennegjenger, bedrifter og turister.

SNØ skal ikke sperres av for toppidretten i uker av gangen. Landslagene har ikke forkjørsrett. Du møter kanskje Kjetil Jansrud i heiskøen, men han står der og venter på lik linje som deg og kompisen din.

Et naturlig tilskudd

Vinteren 2016/2017 var en av de mest snøfattige vi har hatt på Østlandet de siste årene. I fremtiden kan vinterglade østlendinger komme til å måtte kjøre lenger enn til Tryvann, Kjelsås og Varingskollen hvis de vil ha snø under beina. I en hektisk hverdag vil ikke dette alltid være så lett å få til, selv om man har aldri så lyst til å komme seg ut.

SNØ skal ikke konkurrere med eksisterende anlegg og vinteraktivitetstilbud. Snarere tvert i mot. Vintrene er kanskje våtere og kortere enn før, men enn så lenge kommer det jo perfekte vinterdager, med drømmeforhold og skyfri himmel. På disse dagene vil det lokale anlegget, marka-løypene og snøfonnen på parkeringsplassen være opplagte førstevalg.

Vårt mål er å bygge opp under aktivitetstilbudet som allerede eksisterer. Lørenskog er ikke Dubai, dermed er det heller ikke meningen at brukerne kun skal være aktive innenfor hallens vegger. Målet er at alle vinterentusiaster skal få maksimalt ut av de perfekte vinterdagene. Derfor vil vi tilrettelegge for aktivitet under tak når det ikke er så trivelig (eller mulig) å være ute.

Muligheten til å være i aktivitet på snø året rundt vil bidra til å øke interessen for vinteraktivitet og friluftsliv. Vi gleder oss stort til å åpne dørene i 2019!

På nyåret skjer det ting

Snik til deg ett av de få årspassene som legges ut til en uansvarlig lav pris. Testkjøring før åpning og fripass til åpningsfesten høres vel heller ikke så dumt ut?

Registrer deg, så får du et forsprang når det braker løs.